Om oss

Gläntans förskola är en kommunal förskola i Ödåkra med en rik kulturell mångfald.

Förskolan ligger i ena delen av Gläntanskolan och är organiserad i två 1-3-avdelningar och en avdelning med barn mellan 3-5 år. Vi erbjuder en positiv och välkomnande förskola, där barn, föräldrar och personal trivs och har roligt tillsammans.

Vill du att ditt barn ska få skratta, drömma och glädjas är Gläntans förskola det rätta valet. Vi erbjuder en trygg förskola där barnens behov står i centrum. Med leken som utgångspunkt får barnen ett lustfyllt lärarande i kreativa och omväxlande miljöer.

Litteratur i fokus

Gläntans förskola är en mångkulturell förskola som använder sig av varierad barnlitteratur som grund för allt lärande. Vi börjar terminen med en litterär upplevelse som fångar barnens uppmärksamhet och väcker deras engagemang nyfikenhet och funderingar som vi sedan spinner vidare på och utvecklar i olika aktiviteter och projekt. I sagornas värld kan allting hända och många spännande möten väntar!

Våra förskolor och skolor i Ödåkra

Ödåkra är en liten ort utanför Helsingborg som har cirka 5000 invånare med landsbygden, Fleninge och Väla by. I området finns våra två kommunala grundskolor, Gläntanskolan och Svensgårdsskolan, med elever i åldrarna 6-16 år.

Vi har även sex kommunala förskolor i Ödåkra – Gläntans förskola, Höjdens förskola, Sagoträdets förskola, Snöbollsgatans förskola , Tuvehagens förskola och Vintergatans förskola. Tillsammans har vi utformat en pedagogisk plattform som genomsyrar alla våra förskolor, där vi tydliggjort vår gemensamma barnsyn, kunskapssyn och pedagogroll.

Våra förskolor och skolor arbetar utifrån Helsingborgs stads skolors gemensamma vision och värdegrund, för att alla barn ska lyckas. Totalt har vi cirka 850 barn från 1-16 år.